Ga naar de hoofdinhoud

Adviseur Tabolien helpt mensen in gemeente Velsen naar werk dat écht past

Bij het Werkcentrum ZKIJ werken allerlei mensen die jou kunnen helpen met je vraag over werk, leren of je loopbaan. Bijvoorbeeld Tabolien: zij helpt mensen op verschillende manieren op weg op hun route naar (nieuw) werk. Dat doet ze bijvoorbeeld op het spreekuur op Sluis 751, waar inwoners van de gemeente Velsen iedere dinsdag tussen 9.30 en 12.00 langs kunnen komen voor gratis advies. Hieronder vertelt Tabolien meer over haar werk tijdens het inloopspreekuur. 

Voor wie is het inloopspreekuur? 

Misschien heb je al gehoord over het inloopspreekuur bij Sluis 751, maar weet je niet zeker of je er met jouw vraag terecht kunt. 

Tabolien vertelt: “Het spreekuur is voor iedereen! Ongeacht wat je achtergrond of situatie is. We gaan altijd in gesprek om te kijken wat jouw vraag precies is. Als ik je niet direct kan helpen kijk ik welke collega van het Werkcentrum je wel kan helpen. Zelfs als je vraag niet helemaal thuishoort bij het Werkcentrum, zoeken we de juiste instantie of contactpersoon voor jou.” 

Waarvoor komen mensen naar het inloopspreekuur? 

Tabolien: “Ik had een bezoeker die een sollicitatiegesprek had maar dat spannend vond. Ik heb hem tips en adviezen gegeven. Een week later kwam hij terug op het spreekuur en vertelde dat hij met meer zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek had gevoerd en was aangenomen voor deze baan! Dat geeft veel voldoening.” 

Waarom is het spreekuur bij Sluis 751? 

Tabolien: “Het is belangrijk dat mensen niet lang hoeven te reizen voor informatie, advies en een luisterend oor. Op een fijne plek met een kop koffie kan een gesprek gevoerd worden. Sluis 751 is een plek waar iedereen terecht kan met uiteenlopende vragen en waar wordt samengewerkt met verschillende partijen. Zo kunnen we op veel gebieden advies en ondersteuning geven. Dat maakt Sluis 751 uniek en gastvrij. Een logische plek voor het spreekuur van het Werkcentrum!” 

Waarom raad je mensen aan op spreekuur te komen? 

Tabolien: “Het voordeel van het inloopspreekuur is dat ik iemand direct kan koppelen aan een collega die kan helpen. Bijvoorbeeld iemand die kan bemiddelen naar werk dat passend is. Ook kan ik doorverwijzen naar mijn collega’s die loopbaancoach zijn of verwijzen naar de klantmanager van de gemeente. Iedereen kan gratis langskomen, dus wees welkom!” 

Meer informatie over de inloopspreekuren vind je in onze agenda. Woon je niet in Velsen, dan kun je bijvoorbeeld langskomen in Haarlem, Beverwijk,  

“Ik kijk ernaar uit meer inwoners van gemeente Velsen op het wekelijkse inloopspreekuur te ontmoeten en op weg te helpen. Je bent van harte welkom!”