Ga naar de hoofdinhoud

Minder stress dankzij sollicitatietraining: Sebastiaan vond zijn nieuwe uitdaging. 

Tot 2023 was Sebastiaan (37) werkzaam als publieksmedewerker in een kunstmuseum. Hoewel het sociale aspect van het werk hem erg lag, miste hij het gevoel van maatschappelijke impact. Dat zorgde ervoor dat hij te weinig voldoening uit zijn werk haalde. 

Sebastiaan besloot ontslag te nemen en verhuisde naar IJmuiden, waar zijn roots liggen. Hij hoorde van het inloopspreekuur in Velsen en meldde zich bij adviseur Tabolien voor een vrijblijvend gesprek. 

Tijd voor een nieuwe uitdaging 

In het koffietafelgesprek gaf Sebastiaan aan dat hij graag binnen de kinderopvang aan de slag wilde. Door een ZZP-klus als mediakunstenaar op jeugdfestivals had hij ontdekt dat het werken met kinderen hem goed lag. Het stuk maatschappelijke impact dat hij juist zo miste in zijn vorige baan, vond hij terug in het werken met kinderen. 

Hij wist in welke richting hij moest zoeken, maar het solliciteren zelf gaf hem stress. Want hoe bereid je je goed voor op een sollicitatie, en hoe presenteer je jezelf? 

Sollicitatiegesprekken oefenen  

Tabolien hielp hem met tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek. Ook oefenden ze samen hoe een sollicitatiegesprek gaat. 

Sebastiaan: “Door deze voorbereiding wist ik met meer zelfvertrouwen de juiste woorden te vinden. Ik solliciteerde en werd aangenomen als pedagogisch medewerker bij Kinderopvang Partou, die mij deze kans willen bieden. Het Werkcentrum heeft me persoonlijk en op maat geholpen.” 

Leren en werken 

Sebastiaan gaat met veel enthousiasme starten met een leerwerktraject voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op mbo 4-niveau. In dit versnelde eenjarige traject gaat hij vier dagen werken op een BSO in Amsterdam en volgt hij één dag school. Een mooie uitdaging voor Sebastiaan om zijn kwaliteiten als mediakunstenaar in te zetten bij het organiseren van kunstzinnige activiteiten voor de kinderen! 

Meld je aan 

Wil jij ook een overstap maken naar een andere sector of advies krijgen bij het solliciteren? Kom dan langs op een van de inloopspreekuren van het Werkcentrum!