Ga naar de hoofdinhoud

Van chefkok naar lasser

Van chefkok naar lasser een opmerkelijke stap, maar Yassir (23) maakte hem. Hij heeft altijd in de horeca gewerkt; van afwasser naar souschef en vervolgens chefkok. Maar het voelde toch nooit helemaal als zijn plek. Toen hij zijn baan kwijtraakte, was het tijd voor wat anders.

Na drie maanden kwam hij via zijn zwager bij de Techniektuin terecht. Yassir had geen technische ervaring, maar omdat hij zoekende was naar wat hij zou willen gaan doen, gaf hij de techniek een kans. Docent Jacco nam hem onder zijn hoede. In het begin twijfelde Yassir, maar na een eerste kennismaking met een werkgever, nam zijn twijfel af. De techniek smaakte toch naar meer. Bij deze werkgever kreeg hij doorgroeimogelijkheden én hij kon hier ook groeien op het gebied van lassen. Want lassen, dat had Yassir al ontdekt, dat lag hem wel.

Dankzij de Techniektuin heeft Yassir zijn plek gevonden. Inmiddels werkt hij als constructiemedewerker en lasser bij Constructiebedrijf de Groot uit Heemskerk. Yassir wordt daar begeleid door zijn leermeester Dennis. Dennis is lascoördinator en een voorbeeld voor Yassir. Als hij genoeg ervaring heeft, wil Yassir ook lascoördinator worden.

‘Probeer het!’
Voor mensen die twijfelen over deelname aan de Techniektuin zegt Yassir: ‘Als je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan in de techniek, maar je mist de diploma’s en weet nog niet precies wat…ga er dan voor! Je leert bedrijven kennen waar je zelf nooit aan had gedacht. In m’n eentje was ik hier nooit terechtgekomen, ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen.’

Ook voor bedrijven die twijfelen of ze willen meedoen heeft Yassir een boodschap: ‘Een aanrader om mee te doen. Je geeft gemotiveerde mensen een kans en dat is alleen maar goed voor jouw bedrijf.’