Skip to main content

Werkcentrum Zuid-Kennemerland en IJmond opent haar deuren

Sinds deze maand is het Werkcentrum Zuid-Kennemerland en IJmond open. Ben je op zoek naar werk, wil je van baan wisselen of ben je werkgever? Dan is het Werkcentrum er voor jou. Bij het Werkcentrum kun je terecht met vragen over werk, stappen in de loopbaan, (arbeidsmarktgerichte) scholing en personeelsvraagstukken. In het Werkcentrum werken verschillende organisaties in de regio samen. Op 17 juni stonden zij samen stil bij de opening van het Werkcentrum.

Waarom een Werkcentrum?

Het kabinet wil de arbeidsmarkt toegankelijker maken. Daarom moet iedereen de hulp kunnen krijgen die nodig is om aan het werk te komen of geholpen kunnen worden met een andere passende oplossing. Op meerdere plekken in Nederland komen Werkcentra. Bij een Werkcentrum kun je als werkzoekende, werkende of werkgever terecht met vragen over werk, stappen die je kunt zetten in je loopbaan, scholing en personeelsvraagstukken. Alle Werkcentra moeten uiterlijk 1 januari 2026 open zijn.

Samenwerking in de regio

In Zuid-Kennemerland en IJmond heeft het Werkcentrum deze maand al haar deuren geopend. Verschillende organisaties werken in het Werkcentrum samen. In Zuid-Kennemerland en IJmond zijn dit UWV, de gemeenten in de regio (Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort), vakbonden (CNV en FNV), participatiebedrijven (Spaarne Werkt en IJmond Werkt), werkgeversorganisaties (VNO-NCW West en AWVN) en onderwijs (SBB, Doorstroompunt, Nova College en Hogeschool InHolland). Ook werken we nauw samen met het Leerwerkloket en het WerkgeversServicepunt in de regio.

Op maandag 17 juni kwamen vertegenwoordigers van alle organisaties samen om stil te staan bij de opening van het Werkcentrum. Ook vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was er iemand aanwezig. Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over de ambities van het kabinet, teruggeblikt op de afgelopen periode en was er een feestelijke onthulling met behulp van foto’s van alle locaties. Vervolgens kon er een bezoek gebracht worden aan de Haarlemse locatie van het Werkcentrum.

Foto (van links naar rechts): Bart-Jan Timmerman (Rayonmanager UWV), Judith Duveen (Directeur UWV Werkbedrijf), Diana van Loenen (Wethouder Werk en Inkomen gemeente Haarlem), Talitha van den Elst (lid College van Bestuur Nova College), Sam Meerhoff (Wethouder Werk en Inkomen gemeente Heemstede), Brian Verweij (Programmamanager Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Gert-Jan Bluijs (Wethouder Werk en Inkomen gemeente Zandvoort) en Ron Suanet (Wethouder Werk en Inkomen gemeente Heemskerk).

Kom je ook langs?

Ben je benieuwd wat het Werkcentrum voor jou kan betekenen? 5 dagen in de week zijn er inloopspreekuren. Ook organiseren we telefonische spreekuren. Met locaties verspreid over de regio is er altijd een locatie van het Werkcentrum bij jou in de buurt. Bekijk de locaties en kom langs. Of laat je gegevens achter via ons contactformulier.